Φεστιβάλ Υδατογέφυρας Μόριας 2021
Moria Aqueduct Festival 2021
Αρχαιολογικός χώρος της Κλοπεδής (Αγίας Παρασκευής)
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό
Συνδιοργάνωση
Πολιτιστικος Σύλλογος
Culture4All – Πολιτισμός για Όλους
Διεθνές Μουσικό Σωματείο
Gina Bachauer
Αντιπεριφέρεια
Πολιτισμού
Βορείου Αιγαίου
Με την υποστήριξη των
Μέγας Χορηγός
ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού
Χορηγοί
Χορηγοί επικοινωνίας
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, στις 7:30 μ.μ.
Αρχαιολογικός χώρος της Κλοπεδής
Ξενάγηση από την Αρχαιολόγο Δρ. Κοκκώνα Ρούγκου
και gala των Μουσικών Αστέρων του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer
Πρόγραμμα
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Σονάτα για πιάνο αρ. 14, KV 457
Ι. Molto allegro
Adagio
III. Allegro assai
Ελευθέριος Μισιργής, πιάνο
Niccolò Paganini (1782-1840)
Caprices Op. 1, αρ. 5, 21 και 24
Χριστόφορος Πετρίδης, βιολί
Carl Maria von Weber (1786-1826)
Andante (από το έργο Andante und Rondo Ungarese, Op. 35)
Μαργαρίτα Πετρίδου, βιόλα
Ελευθέριος Μισιργής, πιάνο
Béla Kovács (γ. 1960)
Hommage à M. de Falla
Γιάννης Γιάννου, κλαρινέτο
Johannes Brahms (1833-1897)
Σονάτα για βιολοντσέλο αρ. 1, Op. 38
Allegro non troppo
Μαρία Έλλη Πετρίδου, βιολοντσέλο
Ελευθέριος Μισιργής, πιάνο
Franz Liszt (1811-1886)
Σπουδές υπερβατικής δεξιοτεχνίας S.139, αρ. 1 και 2
Ελευθέριος Μισιργής, πιάνο
Θεοδώρα Μαγγίνα
Φαντασία
Θεοδώρα Μαγγίνα, πιάνο
Αλέξανδρος Σιουπούλης, πιάνο
Francis Poulenc (1899-1963)
Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο, FB 184
Ι. Allegro tristamente
Romanza
III. Allegro con fuoco
Ιωάννης Γιάννου, κλαρινέτο
Ελευθέριος Μισιργής, πιάνο
Manuel Ponce (1882-1948)
Estrellita-Μεξικάνικη Σερενάτα (διασκευή Jascha Heifetz)
Αθανάσιος Κυπάρος, βιολί
Παναγιώτης Τροχόπουλος, πιάνο
Μουσικές εκπλήξεις από τους εκλεκτούς νέους σολίστ
Μουσική Επιμέλεια Συναυλίας
Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας
Βιογραφικά Καλλιτεχνών κλασικής μουσικής
Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer ιδρύθηκε το 1979 και έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσον ζωντανή τη μνήμη της κορυφαίος πιανίστας Τζίνα Μπαχάουερ (1913-1976). Συνεχίζοντας το όραμά της, το Σωματείο υποστηρίζει νέους προικισμένους μουσικούς. Διοργανώνει συναυλίες ανερχόμενων σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και το ετήσιο Μουσικό Φεστιβάλ Gina Bachauer-Συναντήσεις Νέων Σολίστ και Συνόλων. Σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο C.V. Alkan–P.J.G. Zimmerman, διοργανώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman. Άλλη σημαντική διοργάνωση του Σωματείου αποτελεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, στον οποίον συμμετέχουν πολλοί νέοι μουσικοί από την Ελλάδα και την Κύπρο. Κάθε Δεκέμβριο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, απονέμει τα Βραβεία Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα, σε ειδική τελετή η οποία σφραγίζεται με συναυλία των νέων βραβευμένων σολίστ που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς του Σωματείου. Το Σωματείο προσφέρει υποτροφίες σε επιλεγμένους νέους μουσικούς, υποστηρίζοντας τις σπουδές τους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με σπουδαίες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής σκηνής, όπως είναι οι Zubin Mehta, Viadimir Ashkenazy, Wolfgang Sawallisch, Murray Perahia και Alicia de Larrocha. Επίσης έχει συμπράξει με κορυφαίες ορχήστρες όπως η Philharmonia Orchestra του Λονδίνου και η Φιλαρμονική του Ισραήλ.
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των δράσεών του είναι ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας. Ο κ. Καράμπελας-Σγούρδας είναι κριτικός μουσικής, καθηγητής πιάνου, ανωτέρων θεωρητικών και σύνθεσης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου C.V. Alkan–P.J.G. Zimmerman, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου και Χορού. Μετέχει σε επιτροπές διεθνών μουσικών διαγωνισμών και διδάσκει σε ευρωπαϊκές θερινές μουσικές ακαδημίες. Είναι επίσης τακτικός συνεργάτης διεθνών δισκογραφικών εταιρειών ως ειδικός σύμβουλος και/ή συγγραφέας των μουσικών αναλύσεων που δημοσιεύονται στα συνοδευτικά τεύχη των δίσκων (CDs). Σημαντική θέση στις δραστηριότητές του κατέχει η ανακάλυψη και μελέτη μουσικών χειρόγραφων: έχει φέρει στην επιφάνεια άγνωστα ιδιόγραφα μουσικά χειρόγραφα (επιστολές και παρτιτούρες) κορυφαίων μουσουργών και ερμηνευτών του 18ου, 19ου και 20ού αιώνα.
O ταλαντούχος νεαρός κλαρινετίστας Ιωάννης Γιάννου γεννήθηκε το 2002. Έχει δώσει μεγάλο αριθμό συναυλιών κερδίζοντας πάντα τις εντυπώσεις. Το ρεπερτόριό του αποτελείται από έργα σημαντικών συνθετών διαφορετικών εποχών.
Είναι μαθητής του διακεκριμένου Ιταλού κλαρινετίστα Alessandro Carbonare.
Παράλληλα με τις σπουδές του στο κλαρινέτο, φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Διανύει το τελευταίο έτος σπουδών του στο Ωδείο Ραϋμόνδη με καθηγητές τους Κατερίνα Λιουδάκη Κατερίνα και Ιωάννη Ελεφάντη .
Έχει συμμετάσχει σε εξετάσεις για το 5ο και 6ο ABRSM GRADE κλαρινέτου τις οποίες έχει περάσει με διάκριση.
Κατά το έτος 2014-2015 σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με υποτροφία. Είναι μέλος των Φιλαρμονικών Ψυχικού και Μάνδρας Αττικής, ενώ κατά τα έτη 2013-2017 ήταν μέλος της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με ιδιαίτερα αξιοσημείωτα εκείνα των καθηγητών Alessandro Carbonare, Ron Selka και G Dancain.
Με την παρούσα εμφάνισή του εγκαινιάζεται η συνεργασία του με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer.
Ο Αθανάσιος Κυπάρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2007. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών με καθηγήτρια τη Μαρίνα Σέλκοβα και από το 2018 είναι σπουδαστής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και φοιτά στην Γ’ Ανωτέρα τάξη με καθηγητή τον Γεώργιο Πετρόπουλο.
Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων το Grand Prize στους διεθνείς διαγωνισμούς “Spring in London” (Ηνωμένο Βασίλειο, 2021) και “World Art Games” (Ισπανία, 2021), Platinum Medal στον διεθνή διαγωνισμό “Quebec International Music Competition” (Καναδάς, 2021), Α’ Βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς “Grand Prize Virtuoso” (Παρίσι, 2020 και Βόννη, 2021), “Golden Classical Music Awards” (Νέα Υόρκη, 2021), “International Youth Music Competition” (Ατλάντα, 2021), “Online Wave” (Ισπανία, 2020 και 2021), “All Colours of Art” (Ιταλία, 2020), Β’ Βραβεία στους διαγωνισμούς “International Moscow Music Competition” (Ρωσία, 2020), “OPUS” (Πολωνία, 2021), “Talents of Europe” (Ισπανία 2021), “Τάσος Παππάς” (Θεσσαλονίκη, 2019) κ.α.
Συμμετείχε ως σολίστ στην αίθουσα Wiener Saal, Mozarteum, Salzburg, (Αυστρία, 2020), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2019 & 2020), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (2015 & 2016), και έχει επιλεγεί να συμμετάσχει ως σολίστ στη διάσημη αίθουσα Weill Recital Hall, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο “2022 Season Debut”, καθώς και στο Beethoven House, Bonn, (Γερμανία, Αύγουστος 2021).
Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει ενεργά, σεμινάρια βιολιού με τους διακεκριμένους βιολονίστες Γεώργιο Δεμερτζή (2017), Haiou Meng (2018) και Kurt Nikkanen (2020), σεμινάρια σύνθεσης, εργαστήρια Διεύθυνσης Ορχήστρας με τους Ζωή Τσόκανου (2017), Safira-Antzus Ramos (2018) και Γεώργιο Βράνο (2019), καθώς και Εργαστήριο “Jazz αυτοσχεδιασμών” με τον Πέτρο Κλαμπάνη (2018). Επίσης, έχει διευθύνει, στο πλαίσιο σχετικών σεμιναρίων, την ορχήστρα πνευστών (2017) και εγχόρδων (2017, 2018 & 2019) της MOYSA, και έχει πραγματοποιήσει μια προσωπική σύνθεση για τη MOYSA με τίτλο “Ντροπή – Τόλμη”, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του ίδιου ως μαέστρου, σε συναυλία της ΜΟYSA στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2019).
Είναι ενεργό μέλος της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, καθώς και της ορχήστρας “ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ” του Γυμνασίου-Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, με τις οποίες έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες.
Η συνθέτρια Θεοδώρα Μαγγίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε πιάνο με καθηγήτριες την Ελένη Κουρή και Ελένη Πούλου, ανώτερα θεωρητικά λαμβάνοντας πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας με καθηγητή τον Τάσο Μακαντάση, καθώς και τραγούδι λαμβάνοντας δίπλωμα μονωδίας με καθηγήτρια τη Τζίνα Πούλου. Είναι πτυχιούχος της Νομική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ”Art, Law & Economy” του Διεθνούς Παν/μιου Ελλάδος και εργάζεται ως δικηγόρος. Τα τελευταία χρόνια μελετά σύνθεση (τάξη Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα). Στα έργα της περιλαμβάνονται συνθέσεις για πιάνο, φωνή και πιάνο και μουσική δωματίου. Έχει εμφανιστεί παρουσιάζοντας έργα της στον Πολυχώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργείων ”Ο Δαναός”.
Ο πιανίστας Ελευθέριος Μισιργής γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο ακορντεόν και πέντε χρόνια αργότερα ξεκίνησε κλασικό πιάνο. Μαθήτευσε Πιάνο και Ακορντεόν δίπλα στους Στράτο Κενανίδη, Γιώργο Καμπά , Χρήστο Νούλη και Ουρανία Χρυσαφίδου. Το 2009 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί στην τάξη της Ουρανίας Χρυσαφίδου. Είναι κάτοχος Πτυχίων ανώτερων θεωρητικών και Ωδικής από την τάξη του Χρήστου Δεληδήμου. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Ελλάδα (σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Κέρκυρα, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην εκδήλωση για τη βράβευση της Μαρίας Φαραντούρη και του Νίκου Κούνδουρου) και το εξωτερικό (Ιταλία-Ολλανδία) σε μοντέρνα και όργανα εποχής. Συμμετείχε ως καλεσμένος σε εκπομπή του Τρίτου προγράμματος ελληνικής ραδιοφωνίας, σε ειδικό αφιέρωμα στην Gina Bachauer. Την άνοιξη του 2016 πραγματοποίησε ένα ρεσιτάλ- Αφιέρωμα στον Franz Liszt, με αφορμή την συμπλήρωση 130 χρόνων από τον θάνατο του μουσουργού. Στο πλαίσιο αυτού του ειδικού αφιερώματος αυτοσχεδίασε πάνω σε ένα άγνωστο θέμα του συνθέτη, προερχόμενο από ιδιόγραφο χειρόγραφο, το οποίο ανακαλύφθηκε από τον μουσικολόγο Κωνσταντίνο Π. Καράμπελα-Σγούρδα. Έχει συνθέσει φωνητική μουσική και μουσική για πιάνο, οργανικά σύνολα, ταινίες μικρού μήκους και θέατρο. Τον Δεκέμβριο του 2014, ως συνθέτης και πιανίστας, απέσπασε το Βραβείο Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα – “Κατηγορία Νέου Καλλιτέχνη”, που του απονεμήθηκε από το “Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer” και από τον “Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αθήνας”. Την άνοιξη του 2018 κέρδισε εκτός συναγωνισμού το Βραβείο Σολίστ “Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα». Τον Απρίλιο του 2016 κέρδισε το 2ο Βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan – P.J.G. Zimmerman (δεν δόθηκε 1ο Βραβείο) και τον Μάρτιο του 2018 κέρδισε το 3ο Βραβείο στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan – P.J.G. Zimmerman. Είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για σπουδές πιάνου στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του με ειδίκευση – οργανική εκτέλεση πιάνου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Igor Petrin.
Είναι απόφοιτος του Conservatorio di Musica «F.Morlacchi» της Περούτζιας Ιταλίας (MMus, διετές, επιπέδου ΙΙ) της σχολή του ιστορικού πιάνου με ειδίκευση στον F. Chopin υπό την επίβλεψη του καθηγητή Costantino Mastroprimiano με την υψηλότερη βαθμολογία 110/110 e laude (με έπαινο). Έχει αποσπάσει υποτροφίες από τα παρακάτω Σωματεία: Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer για σπουδές σύνθεσης και ανάλυσης (τάξη Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα- Σγούρδα) και σπουδές πιάνου και από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας «εν Αθήναις». Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων σε ωδεία της βόρειας Ελλάδας.
Η βιολίστα Μαργαρίτα Πετρίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008. Σε ηλικία τεσσάρων ετών έλαβε τα πρώτα μαθήματα βιόλας. Φοιτά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της κ. Αλεξάνδρα Βόλτση. Τον Ιούνιο του 2014 έλαβε μέρος στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Βλάστη και παρακολούθησε μαθήματα βιόλας με τον κ. Μ. Μιχαηλίδη. Τον Απριλίου του 2016 κέρδισε το Α΄ Βραβείο στον 6ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα. Τον Μάιο του 2016 κέρδισε το Α΄ Βραβείο στον «Διαγωνισμό Bachauer Junior» για νέους μουσικούς της ελληνικής περιφέρειας έως δεκαοκτώ ετών, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2016 έλαβε Ειδική Διάκριση Ανερχόμενου Καλλιτέχνη κατά τον 6o Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα ». Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε το Β΄ Βραβείο στον 1ο Βαλκανικό Διαγωνισμό Βιόλας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και χρηματική υποτροφία ως η πιο νεαρή διαγωνιζόμενη στην κατηγορία της. Σήμερα είναι μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου και φοιτά με υποτροφία στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Η βιολοντσελίστα Μαρία-Έλλη Πετρίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2005. Σε ηλικία τεσσάρων έλαβε τα πρώτα μαθήματα βιολοντσέλου. Φοιτά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του κ. Δημήτρη Πολυζωίδη. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος και έχει κερδίσει χρυσά βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Ιούνιο του 2015, σε ηλικία δέκα ετών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σολιστική εμφάνιση ερμηνεύοντας J.S.Bach.
Το 2016 έλαβε Ειδική Διάκριση Ανερχόμενου Καλλιτέχνη κατά 6ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα. Το 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ερμήνευσε το σολιστικό μέρος του Κοντσέρτου για βιολοντσέλο αρ. 1, Op. 33, του Camille Saint-Saëns. Το 2017 κέρδισε το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Vienna Grand Prize Virtuoso. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην Gläserne Saal/Magna Auditorium (Γυάλινη Αίθουσα) της περίφημης Musikverein της Βιέννης (Μέγαρο Μουσικής των Φίλων της Μουσικής της Βιέννης) ερμηνεύοντας Bach. Σήμερα είναι μαθήτρια της Α΄ Λυκείου και φοιτά με υποτροφία στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
O βιολονίστας Χριστόφορος Πετρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2004. Σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε βιολί. Ως εξαιρετικό ταλέντο και ιδιαίτερα προικισμένος μαθητής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ωδείου, σε ηλικία μόλις 16 ετών έλαβε το δίπλωμά του, με Άριστα Παμψηφεί, τον Ιούνιο 2020. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος και έχει κερδίσει χρυσά βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών ερμήνευσε ως σολίστ το Κοντσέρτο για βιολί, Op. 61, του Beethoven op.21 και το Scherzo-Tarentelle του Wieniawski στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Βραβεύτηκε με το «Βραβείο Ανερχόμενου Σολίστ» και με το Ειδικό Βραβείο στη μνήμη της Θέκλας Μαρινίδη και Γιώργου Χατζηνίκου από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer. Τον Ιούλιο του 2017 κέρδισε το βραβείο First Absolute Prize (100/100) Winner και το Βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία έργου του Beethoven στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό ‘Vienna’ Grand Prize Virtuoso 2017. Τον Σεπτεμβρίου 2018, έλαβε μέρος και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Wieniawski – Lipinski στην πόλη Loublin της Πολωνίας. Τον Απρίλιο του 2020 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο master class του Λεωνίδα Καβάκου, κερδίζοντας υποτροφία. Σήμερα είναι μαθητής της Β΄ Λυκείου και φοιτά με υποτροφία στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Ο βιολοντσελίστας Αλέξανδρος Σιουπούλης γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Σε ηλικία έξι ετών άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο, στην τάξη της κ. Σταματίας Χωρεψιμά, από την οποία και γαλουχήθηκε κατά τα πρώτα του μουσικά βήματα. Σε ηλικία δέκα ετών άρχισε μαθήματα βιολοντσέλου με τον κ. Βαγγέλη Νίνα, στο Ωδείο Αθηνών. Για μια διετία υπήρξε μέλος της Ορχήστρας “Νίνα Πατρικίδου”, που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Κατά την περίοδο 2015-2020 ήταν μέλος της Καμεράτα Τζούνιορ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σήμερα είναι εξάρχων της ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών. Έχει κερδίσει χρυσά βραβεία σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς, εκ των οποίων ξεχωρίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, που διοργανώνεται από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer. Έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου (κουαρτέτα εγχόρδων, ντούο τσελο-πιάνο κ.ά.). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και συναυλίες σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελλάδα (λ.χ,. Φθιώτιδα, Κέρκυρα και Άργος). Ανήκει στους Νέους Σολίστ του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες που διοργανώνει το Σωματείο. Τέλος, κατά την τελευταία διετία είναι υπότροφος του Ιδρύματος Βεργωτή ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών.
Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος είναι βραβευμένος πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ ανά τον κόσμο στο πλαίσιο ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και μουσικών θεσμών με τα πλέον απαιτητικά πιανιστικά έργα. Στις συμπράξεις του με ορχήστρα συγκαταλέγονται εμφανίσεις με το Κοντσέρτο αρ. 3 του Sergei Rachmaninov και το Κοντσέρτο αρ. 2 του Johannes Brahms, ενώ η δισκογραφική του εργασία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Joseph Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο περίφημο English Music Festival. Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα διεθνή περιοδικά κλασικής μουσικής -όπως το Gramophone-, τα οποία έχουν αναφερθεί με ιδιαίτερα θερμά σχόλια σχετικά με τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninov αλλά και σχετικά με την ερμηνεία του “Petrushka” του Igor Stravinsky.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Τροχόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας πιανίστας που ερμηνεύει το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Ferruccio Busoni, αλλά και το Κοντσέρτο για σόλο πιάνο του Charles Valentin Alkan (την ρωσική πρεμιέρα του οποίου πραγματοποίησε στη Μόσχα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη), δύο μυθικά έργα τα οποία αποτελούν ογκόλιθους του σπάνιου όσο και ουσιαστικά απροσπέλαστου για τους περισσότερους πιανίστες ρεπερτορίου. Για τις εξαιρετικές του ερμηνείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε το βραβείο Νέου Σολίστ από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer.