Περπατώντας στους παλαιότερους δρόμους της Αθήνας: Οδός Ερμού

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Περιγραφή:

Η οδός Ερμού πήρε το όνομα της από τον φτερωτό θεό Ερμή, αγγελιαφόρο των Θεών και προστάτη του εμπορίου, επομένως δεν θα μπορούσε να μην είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της Αθήνας, πάντα γεμάτος κόσμο και ζωή.

Σίγουρα δεν είναι ευρέως γνωστό ότι η οδός Ερμού έχει αδελφοποιηθεί με την οδό Okurayama στο νομό Kanagawa της Ιαπωνίας από το 1988!

Σε αυτή την υπέροχη διαδρομή θα διασχίσουμε την Ερμού με τις ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες, τα εμπορικά καταστήματα, τα παλαιοπωλεία, τα ωραία νεοκλασικά και θα περάσουμε από το απόλυτο χάος του εμπορίου στο ήσυχο περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και  περπατώντας στον πεζόδρομο θα φθάσουμε στον σταθμό του μετρό “Κεραμεικός”. 

Ο αρχιτεκτονικός / ιστορικός περίπατος θα πραγματοποιηθεί από την Μαρία Μάμαλη, Αρχιτέκτονα.

Πότε: Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στις 11:00 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Σταθμός Μετρό “Σύνταγμα” (μπροστά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων).

Σημείο κατάληξης: Στάση μετρό “Κεραμεικός”. 

Διάρκεια Περιπάτου: Περίπου 1:30 – 2 ώρες χαλαρού βαδίσματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα γίνουν διάφορες στάσεις. 

Κόστος Συμμετοχής: Δέκα ευρώ (10€) ανά άτομο, πέντε ευρώ (5€) για ΑΜΕΑ, άνεργους και φοιτητές, πληρωτέο επί τόπου πριν την έναρξη του περιπάτου. Τα παιδιά έως 12 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις και πληροφορίες: κα Μαρία Μάμαλη: 6978499560 (από 10:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.)

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας (αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο σας και το κινητό σας τηλέφωνο) με email στο info@culture4all.gr ή με sms στο παραπάνω νούμερο ή τηλεφωνικώς στο παραπάνω νούμερο.