Μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης “Φιλοτελισμός και Συναίσθημα έγιναν Τέχνη”

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ενημερώνουμε τους φίλους μας ότι εξασφαλίσαμε την συμμετοχή του ανερχόμενου βιρτουόζου του σαξοφώνου Νέστορα  Βασιλάκη στην μουσική εκδήλωση μας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00.

Ο Νέστωρας Βασιλάκης είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και γιος του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.

Έχει παίξει σε διεθνή και Ελληνικά φεστιβάλ και σημαντικούς χώρους συναυλιών και συνεδρίων όπως Rhodes Jazz Festival, Mirabello Jazz Festival, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Gazarte, Faust, Schoolwave festival, αλλά και στο συνέδριο/συναυλία με τίτλο «Jazz Democracy” στα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη στις 30 Απριλίου 2018 για την Διεθνή μέρα τζαζ, παρουσιάζοντας και δική του σύνθεση “Blue Approach” by Nestor Vassilakis on Jazz Democracy at the United Nations: https://www.youtube.com/watch?v=OdTUzDSWjdg

Dimitri Vassilakis Jazz Democracy at the United Nations trailer: https://www.youtube.com/watch?v=x9dNloN6oGM

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει παίξει ζωντανά με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής της τζαζ όπως: David Liebman, Jeff “Tain” Watts, Essiet Okon Essiet, Sylvia Cuenca, Benito Gonzales, Craig Bailey, Manos Saridakis, George Polyhronaokos, Nikolas Anadolis, Sassa Papalamprou, Katerina Polemi, Billy Pod, Ntinos Manos, Yiannis Papadopoulos, Manos Loutas, Dimitris Papadopoulos.

Έχει γίνει δεκτός από το Berklee College of Music στην Βοστόνη των ΗΠΑ για προπτυχιακές σπουδές στην τζαζ.

Smalls jazz club jam in New York: https://www.facebook.com/pantelis.vassilakis.7/videos/10215651146130192/

Πρόσφατη παρουσίαση δικών του συνθέσεων στο ΤΡΙΤΟ πρόγραμμα της ΕΡΤ:  https://webradio.ert.gr/trito-programma/15okt2018-jazz-in-the-city-me-ton-dimitri-ke-ton-nestora-vasilaki-sta-saxofona-ke-to-kouinteto-tous/

 Στη Μουσική Εκδήλωση συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικολόγου Σοφίας Καραφά.

Φιλοτελισμός και Συναίσθημα έγιναν Τέχνη 

Έκθεση Ζωγραφικής  

Στο πλαίσιο της προβολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας, το Πολιτιστικό Σωματείο “Culture4All – Πολιτισμός για Όλους” συνδιοργανώνει εικαστική έκθεση με θέμα “Φιλοτελισμός και Συναίσθημα έγιναν Τέχνη” του αυτοδίδακτου ζωγράφου Νίκου Αργύρη. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τα συλλεκτικά και σφραγισμένα ελληνικά γραμματόσημα, τα οποία αποτελούν μέρος των πινάκων. 

Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:00 με ελεύθερη είσοδο και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται βίντεο με θέμα τα στάδια δημιουργίας του γραμματοσήμου, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες προσφέρεται δωρεάν (κατόπιν συνεννόησης) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Γέννηση ενός Γραμματοσήμου”, για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του γραμματοσήμου στην Ελλάδα, τα στάδια δημιουργίας του και να κληθούν να δημιουργήσουν το δικό τους γραμματόσημο.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Σωματείο “Culture4All – Πολιτισμός για Όλους” και το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος “Εστία Νέας Σμύρνης” και χαίρει της υποστήριξης των ΕΛ.ΤΑ., της Πολιτιστικής Επιχείρησης “Clio Muse” και του “Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου”. Χορηγός επικοινωνίας είναι το “Αθηναΐκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων”. Υποστηρίζεται επίσης από την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής. 

Διάρκεια έκθεσης: 18/1- 6/2/2019

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 1 ώρα

Αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 25

Διεύθυνση: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακαλώ επικοινωνήστε με την κυρία Σοφία Ηλιοδώρα Νικολοπούλου στο τηλέφωνο 6974362017 ή με το emailinfo@culture4all.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη έκθεση επικοινωνήστε με την κυρία Μαρία Μάμαλη στο τηλέφωνο 6978499560 ή με το emailinfo@culture4all.gr.