Έκθεση “Φιλοτελισμός και Συναίσθημα έγιναν Τέχνη”

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 – Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Φιλοτελισμός και Συναίσθημα έγιναν Τέχνη 

Έκθεση Ζωγραφικής 

Στο πλαίσιο της προβολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας, το Πολιτιστικό Σωματείο “Culture4All – Πολιτισμός για Όλους” συνδιοργανώνει εικαστική έκθεση με θέμα “Φιλοτελισμός και Συναίσθημα έγιναν Τέχνη” του αυτοδίδακτου ζωγράφου Νίκου Αργύρη. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τα συλλεκτικά και σφραγισμένα ελληνικά γραμματόσημα, τα οποία αποτελούν μέρος των πινάκων.  

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” (οδός Πειραιώς 206, Ταύρος) και θα διαρκέσει  μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου 2019.  Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:00 με ελεύθερη είσοδο. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται βίντεο με θέμα τα στάδια δημιουργίας του γραμματοσήμου, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες προσφέρεται δωρεάν (κατόπιν συνεννόησης) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Γέννηση ενός Γραμματοσήμου”, για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του γραμματοσήμου στην Ελλάδα, τα στάδια δημιουργίας του και να κληθούν να δημιουργήσουν το δικό τους γραμματόσημο. 

Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Σωματείο “Culture4All – Πολιτισμός για Όλους” και το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος “Εστία Νέας Σμύρνης” και χαίρει της υποστήριξης των ΕΛ.ΤΑ., της Πολιτιστικής Επιχείρησης “Clio Muse” και του “Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου”. Χορηγός επικοινωνίας είναι το “Αθηναΐκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων”. Υποστηρίζεται επίσης από την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής. 

Διάρκεια έκθεσης: 18/1- 6/2/2019

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 1 ώρα

Αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 25

Διεύθυνση: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακαλώ επικοινωνήστε με την κυρία Σοφία Ηλιοδώρα Νικολοπούλου στο τηλέφωνο 6974362017 ή με το emailinfo@culture4all.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη έκθεση επικοινωνήστε με την κυρία Μαρία Μάμαλη στο τηλέφωνο 6978499560 ή με το email:info@culture4all.gr.