Το Μετρό της Αθήνας – περιήγηση στα αρχαία και σύγχρονα έργα των σταθμών

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Περιγραφή: Καθημερινά η μετακίνηση μας στην Αθήνα βασίζεται στο Μετρό. Όλοι είμαστε βιαστικοί, ειδικά σε ώρες αιχμής, να προλάβουμε το συρμό, να είμαστε στην ώρα μας, να φτάσουμε γρήγορα στον προορισμό μας. Ακόμα όμως και τις πιο χαλαρές στιγμές σπάνια θα σταθούμε μπροστά στους θησαυρούς που κρύβονται στις προθήκες του μετρό. Κάθε προθήκη έχει ευρήματα με ξεχωριστές ιστορίες. Η δημιουργία του μετρό, και ειδικότερα η ανασκαφή, άνοιξε μια ξεχωριστή πόρτα τόσο σε διάφορους τομείς όπως η τοπογραφία και η ρυμοτομία, όσο και σε ήθη και έθιμα της ζωής των αρχαίων. Θα περιηγηθούμε στις στάσεις Χολαργός, Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι, Ελαιώνας, Αιγάλεω, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Δάφνη και Άλιμος, όπου θα ανακαλύψουμε αρχαίους και σύγχρονους θησαυρούς. 

Σας περιμένουμε για μία περιήγηση στο μετρό της Αθήνας που έχει ως στόχο μια ματιά στη κλειδαρότρυπα της πόλης που την περπάτησαν και την περπατούν ακόμα …κάπως διαφορετικά. 

Πότε: Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις 11:00 π.μ. 

Σημείο συνάντησης: Σταθμός Μετρό “Χολαργός”, στα εκδοτήρια εισιτηρίων. 

Σημείο κατάληξης: Σταθμός Μετρό “Άλιμος”. 

Σταθμοί που θα επισκεφθούμε: Χολαργός, Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι, Ελαιώνας, Αιγάλεω, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Δάφνη, Άλιμος. 

Διάρκεια Περιπάτου: Περίπου 90 λεπτά. 

Κόστος Συμμετοχής: Δέκα ευρώ (10€) ανά άτομο, πληρωτέο επί τόπου πριν την εναρξη της περιήγησης. Τα παιδιά έως 12 ετών συμμετέχουν δωρεάν. Το κόστος συμμετοχής ΔΕΝ περιλαμβάνει την αξία του κομίστρου για την χρήση του Μετρό.  

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις και πληροφορίες: κα Ελένη Γιαννετάκη: 6973710443 (από 10:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.) 

Ενδείκνυται οι συμμετέχοντες να φροντίσουν για προστασία από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας (καπέλο, γυαλιά ηλίου κ.λπ.).